perjantai 22. heinäkuuta 2011

merhaba from turkey!

nonniin, suurin osa teistä on nyt ollu sitä mieltä että postaus tosta Turkin lomasta ois kivoin tälläi et kerron jokasesta päivästä vähä jotain! näin olin itekki aatellu sen tehä joten täältä pesee :-) valitettavasti mulla on ihmeen vähän kuvia koko reissulta vaikka Vilmalla oli järkkäri mukana, mutta jotenki sitä ei vaan tullu kannettua aina mukana ja varsinkaa altaalta/päiviltä mulla ei oo lähestulkooon yhtään kuvia, mutta koittakaa kestää.

alkuun pari faktaa: lähettiin siis reissuun 7.7 ja oltiin Turkissa viikko. meillä oli Aurinkomatkojen lomalennot ja majotus varattuna erikseen johtuen siitä että alunperin lähettiin koko reissuun koska äitin ja isin hyvä kaveri Anne ja sen poika Vallu oli menossa Turkkiin (niillä on ollu siellä asunto yms eli tunsi paikat tosi hyvin!) ja pyysi meitä seuraks. no Anne hommas meille sitte yhen ihan mahtavan vuokra-asunnon, joka oli siis ihan ku hotelli mutta en oo koskaa ollu noin isossa hotellihuoneessa :-D ja se oli siis oikeesti asunto jota yks Annen kaveri vuokras. oltiin paikassa nimeltä Mahmutlar, se on periaatteessa Alanyan yks osa ja siitä Alanyan keskustaan oli matkaa sellaset 20 minuuttia. tykkäsin tosta paikasta iha hirveesti ja vaikka mulla oli omat ennakkoluuloni Turkkia kohtaan niin Mahmutlar oli ku mikä tahansa Kreikan, Portugalin tai Italian kaupunki mukavine ihmisineen ja välimerellisine ilmastoineen :-) matka oli kaikin puolin mukava mutta seikkailuaki riitti. Anne joka on ollu Mahmutlarissa jo vaikka kuinka monena vuonna oli järkkäilly meille paljon mukavaa tekemistä joten aika ei todellakaa käyny pitkäks. :-) mutta mennääs nyt niihin päiviin ja kuviin!

day 1 thursday

matkaan lähettiin siis torstaina, meiän lento lähti siinä viiden maissa iltapäivällä ja kesti 3 ja puoli tuntia. lento meni mukavasti vaikka en tykkää yhtään lentämisestä! Antalyan lentokentällä oltiin sitte siinä yheksän maissa, josta meiät haki mukava ja ilmastoitu taxi, luojalle kiitos tosta ilmastoinnista sillä matka Mahmutlariin kesti lähemmäs kaks tuntia ja vaikka oli jo ilta ja aurinko laskenu aikoja sitte, siellä oli edelleen ihan tuskasen kuumaa ja ihanaa :-D meiän asunnolle saavuttiin siis siinä yhentoista maissa ja siellä oli jo Anne ja sen kaveri odottelemassa meitä ruoka valmiina pöydässä ja asunto järkättynä tip top :-) siellä sitte kierreltii ja istuskeltii iltaa, vähän turhanki myöhää, seurauksena se, että seuraavan aamun herääminen ei ollu mitään ihan helppoo :-D





tän kuvan pointti oli esitellä tota huonetta, ei meitä :-D toi oli siis meiän olohuone, keittiö on tuolla kulman takana ja ikkunan takana toinen parvekkeista!


pienin huone oli mun ja Vilman makkari, ihan vaan siks että siinä toisessa huoneessa oli ilmastointi, joten se oli varattu iskälle :-D


tää oli sitte äitin ja isin huone! ja lisäks mikä ihaninta meillä oli kaks vessaa :-)


toiselta parvekkeelta oli yöllä ihan hienot näkymät!


oli hyvää ruokaa, mutta sen vaa sanon että kanaa en tuu syömää Suomessa pariin viikkoon :-D (paitsi siipiä !!)



day 2 friday

perjantai oli siis meiän ensimmäinen varsinainen päivä Mahmutlarissa. mua ja Vilmaa ei siis pitäny poissa auringosta ja tolta ihanalta altaalta mikään, ei edes Annen suunnittelema sightseeing johon äiti ja isi lähti. no me lekoteltiin seki aika uima-altaalla ja oli muuten kuuma.. 35 astetta varjossa tarkottaa auringossa vähintään 45 astetta :-D mutta ei valittamista! äitin ja isin selviydyttyä kierrokselta lähettiin kaikki porukalla taksilla kohti kukkuloita jossa sijaitsi Mahmutlarin hienoin asuinalue Holiday Village. Anne ja Vallu on tottunu asuun siellä koska niiden omaki asunto oli siellä, joten ne oli vuokrannu tietysti oman kämppänsä sieltä ja pakko sanoo että oli toi meiänki asunto hieno, mutta ei mitään verrattuna Holiday Villageen..

 jatkettiin siis auringonpalvontaa siellä altaalla, kunnes siinä viiden maissa meiän oli aika siirtyä takas Torosiin eli meiän asunnolle, koska seuraava ohjelmanumero alko kaupungissa kello 18. se oli "hamam" eli turkkilainen sauna + hieronta. pakko sanoo että ku makasin siellä turkkilaisessa saunassa jonku pestävänä ja kuorittavana en voinu miettiä muuta ku että "onpas mielenkiintonen kokemus" :-D no ihan mukavaa se loppujen lopuks ois ollu, varsinki jos tykkäis hieronnasta ja kasvohoidosta jotka ton kuorinnan jälkeen oli vuorossa! hemmottelua rakastaville suosittelen ehdottomasti että testaatte hamamia jos joskus Turkkiin eksytte :-)

puhtaina ja kuorittuina ja nälkäsinä jatkettiin sitte matkaa syömään siinä yheksän aikaan illalla ja kyllä muuten maistu jo ruoka :-D käytiin jossain ihan kivassa pihvipaikassa, mutta kyllä iskä laittaa parempaa pihviä sanon mä! ruoan jälkeen meillä nuorisolla (mulla, Vilmalla ja Vallulla) jatku matka yhen Vallun tanskalaisen kaverin Andersin asunnolle jossa pidettiin pienet illan istujaiset :-) illan mittaa alko kieliki vihdoin taipuu taas siihen englantii ja juttu alko luistaa mahtavasti. hauskaa oli ei voi muuta sanoo, mutta vähä turhan myöhäseks ilta veny ja sen kyllä huomas olossa aamulla... :-D



tuolla oli joka kulmalla tollasia taxi-nappeja! niistä ku paino ni taxi tuli siihen :-D iha sairaa kätevä!






day 3 saturday

..kun piti herätä kello 9 ja suunnata siinä j-ä-r-k-y-t-t-ä-v-ä-s-s-ä kuumuudessa ja kosteudessa markkinoille! :-D jos ootte joskus ollu etelessä markkinoilla tiedätte varmaan et ne on aina sillai peitetty sellasilla katoksilla ettei sinne markkina-alueelle pääsis vahingossakaa yhtää tuulenviretta tai happee :-D no mutta hikisyydestään huolimatta mukava kokemus ja saatiin kunnon oppitunti tosta tinkimisestä! ja tarttuhan sieltä jotain mukaanki, mutta niitä esittelen toisessa postauksessa :-)

markkinoiden ja markkinakebabbien (Suomessa inhoon kebabbia ihan yli kaiken, mutta tuolla oli sitä ns. oikeeta kebabbia mikä oli tehty lampaasta tai vaihtoehtosesti kanasta, ne oli hyviä! :-)) jälkeen suunnattiin sitte taas aurinkoon makaamaan kunnes oli aika siirytä taas Holiday Villageen, tällä kertaa syöpötteleen ja katteleen mitä kauneinta auringonlaskua :-) olihan siellä jonkunnäköset pool partytki joissa meiän nuorison täyty käydä poikkeemassa ja juomassa parit Sex On The Beachit!


siä markkinoilla oli tosiaa sen verran kuuma että tää jäi ainooks hyväks kuvaks.. :-D


illan asu näytti tältä:
  • kauluspaita H&M
  • shortsit Bershka
  • kengät H&M


olihan toi auringonlasku nyt hieno :-) ei ollu Anne turhaan hehkuttanu!




day 4 sunday

sunnuntai valkeniki sitte jos mahollista ni vielä kuumempana ku lauantai, joten sillon ei voinu kuvitellakkaa tekevänsä yhtään mitään muuta ku makaavansa aurinkotuolissa kymmenen minuuttia kerrallaan ja sen jälkee pulahtavansa altaaseen ja taas sama homma uudestaa :-D päivä kulu siis normaaliin tapaan altaalla makoillen eli ei siitä sen kummempaa.

illalla oltiin kuitenki päätetty lähtee katsastaan se kuuluisa Alanya ihan koko porukan voimin. otettiin siis bussi sinne (uskokaa tai älkää siinä kuumuudessa vajaan puolenki tunnin bussimatka oli täyttä tuskaa!) ja kierreltiin ensin vähän, jonka jälkeen suunnattiin basaarialueelle shoppaileen! jos ootte joskus kattonu Matkaoppaat-ohjelmaa tai muuten vaan kuullu Turkista juttuja tyyliin "limasia miehiä, ei saa kulkee hetkeekää rauhassa, kauhee melu, ärsyttävää rasittavaa ymsyms" veikkaan että ne kaikki on koettu Alanyassa! en tykänny yhtään tosta paikasta, ja se shoppailuki oli ihan mahdotonta, et voinu pysähtyä minuutikskaa paikallee ku heti oli joku kiinni ja kiskomassa sua sen kauppaan.. no siitäki kuitenki selvittiin ja loppujen lopuks päästii pienten ostosten kera syömään hyvää pastaa :-)


asu oli ehkä vähä turhan kuuma tolle illalle, mutta no, kauneudesta saa kärsiä :-D tykkäsin silti tosta Gina Tricotista peräsin olevasta asusta superpaljon!


näytän ku lihavalta lapselta karkkikaupassa vaikken edes tykkää jäätelöstä :-D toi GB Glacen muuttuminen AlGidaks tuolla päin maailmaa vaa nauratti :-D



meiän oli tietysti pakko kuvailla tota superhienoo Peugeottia, ja mieleen tuli että kyllä mä viä joku päivä omistan lähestulkoon tollasen auton :-)




day 5 monday

maanantaipäivän suunnitelmat oli samanlaiset ku muinaki päivinä: allas allas allas! oltiin päätetty nukkua vähä myöhempää ja suunnattiin sitte aurinkoon siinä 12 maissa, ongelmitta siellä makoili ja luki kirjoja sinne viiteen saakka, kunnes lähettiin laittautuun! (ps ihastuin ton reissun aika Torey Haydenin kirjoihin, lukekaa ihmeessä!) meillä oli tarkotuksena käydä nuorisoporukalla syömässä (tällä kertaa tähän porukkaan kuulu mun, Vilman ja Vallun lisäks yks ihana norjalainen tyttö ja pari tanskalaista poikaa sekä yks belgialainen :-D) ja näin teimme. ruokapaikka tosin ei ollu yhtää mun mieleen, ja söinki pelkkiä ranskalaisia.. kylläisinä ja kuumissamme suunnattiin bussipysäkille odotteleen bussia Alanyaan :-D vannoin edellisenä iltana etten palaa tänne enää koskaan, mutta kuka vois vastustaa kivaa porukkaa ja Turkin parasta bilekaupunkia?

bilekaupunkina Alanya tosiaan oli hyvä, paljon parempi ku shoppailu tai hengailukaupunkina! aloteltiin siis satamassa istuskellen ja jutskaillen ja toisiimme tutustuen, jonka jälkee valittiin joku niistä monista klubeista ja lähettiin tanssiin! meillä oli ihan huippuhauskaa, lukuunottamatta loppuillan Vilman katoamista ja mun ja Vallun pienoista paniikkia :-D onneks sisko kuitenki löyty ja kaikki meni muuten putkeen ja selvittiin jopa reissulta kotiinki :-D

ainii ps! tohon iltaan liitty myös yks ihan hirvittävä kokemus! Vallu oli tullu meille kylää ennen ku lähettii kohti kaupunkia, no kellon lähestyessä seiskaa ahtauduttiin koko meiän perhe + Vallu meiän 1m x 1m kokoseen hissiin, siellä oli muutenki pikkasen kuuma matkata se yheksän kerrosta, mutta todellinen paniikki synty vasta siinä vaiheessa kun pohjakerrokseen päästyämme hissin ovi ei auennukkaan... siinä vaiheessa mä aloin oikeesti hätääntyä ja olin jo painamassa sitä hissin hälytysnappia, en kuitenkaa ehtiny ennen ku koko hissi meni ihan pimeeks. siinä tuli väkisinki mieleen että voiko tää mennä enää pahemmaks :-D viis ihmistä, pieni hissi, jumissa, ei sähköjä, ei kenttää ja talo johon ei siihen aikaan kauheen moni tuu sisälle.. kymmenisen minuuttia siellä odoteltiin ja hakattiin ovee ja seiniä ja huudettiin helppiä, kunnes jotkut saksalaiset lapset juoksi käytävään, luojan kiitos saatiin jollain keinolla ne tajuaan hakeen vanhempansa ja ne vanhemmat hakeen portinvartijan jolla oli avain kyseisen hissin oveen niin että päästiin sieltä ulos ja vielä ihan ehjin nahoin! loppujen lopuks ei oltu siellä jumissa ku noin 20 minuuttia mutta se tuntu kyllä tosi paljo pidemmältä ajalta ja oli ehkä mun elämäni tähän mennessä hirveimmät 20 minuuttia ! pienen hissikammon oon tän tapauksen jälkee onnistunu itelleni kehittää, mutta toivon mukaa se menee vielä ohi..


bileasuna toimi tämä:
  • tuubitoppi H&M
  • hame Zara
  • kengät H&M
  • laukku H&M






day 6 tuesday

mainittakoon heti tähän alkuun, että vaikka kuinka hävettävää onki ni tältä päivältä mulla on tasan yks kuva ja se on asukuva.. :-D eipä tossa tiistaissa mitään hirveen ihmeellistä ollukkaa, perus altaalla hengailua aamu- ja iltapäivä, tein tosiaan töitä ton ruskettumisen eteen, joten luulis varmaa et oisin hivenen ruskeempi tällä hetkellä, mutta oon edelleen vakuuttunu siitä että rusketus katoaa aina lentokoneessa :-D onneks mulla on vielä kuus viikkoo edessä etelän polttavassa auringossa joten eiköhän tähänki kroppaa saada viä sitä tarvittavaa väriä pintaan! :-)

nyt kuitenki toho tiistai-iltaan, tarkotuksena oli ensin käydä taas tsekkaamassa se Mahmutlarin ihana auringonlasku siellä Holiday Villagessa, ja tän jälkee suunnattiin kaupunkiin ettiin viimesiä tuliaisia :-) ite en viä tossa vaiheessa löytäny kauheesti mitään, mutta onneks seuraavana päivänä löyty lopulta kaikki tarvittava! pienen shoppailukierroksen jälkeen matka jatku syömään. tona iltana sain itseasiassa harvinaisen hyvää ruokaa yhessä paikallisessa ravintolassa :-) toi oli meiän toisiks viimenen ilta, eli viimenen ilta ku sai luvalla valvoo vähä myöhempää, ja näin me siis tehtiin, syötiin pitkään ja poikettiin viä jälkkäreilläki :-) tässä se illan ainoo kuva.. :-D



toi oli musta aivan ihana asu:
  • shortsit Gina Tricot
  • tuubi toppi H&M
  • liivi Zara
  • kengät H&M


day 7 wednesday

keskiviikko oli meiän viimenen päivä reissussa sillä torstaina lento lähti jo aikasin aamulla (tai no, niin me luultiin, siitä kuulette lisää alempana..) viimesen päivän kunniaks päätettiin lähtee jopa rannalle! :-D ite en oikei tykkää rannalla olemisesta vaan oon mieluummin altaalla, mutta pitäähän sitä yleensä ainaki kerran lomassa kokeilla! kuumahan siellä oli, varsinki ku mä inhoon meressä uimista niin piti selvitä vaan suihkun avulla, mutta kyllä siellä parisen tuntia hyvän kirjan kanssa oli mukava makoilla :-) lounasajan koittaessa siirryttiin yhteen tosi hyvään ravintolaan syömään herkullista kanakeittoo! se ja tomaattikeitto oli kyllä ehdottomasti ton reissun parhaat ruuat ja niitä suosittelen kokeilee jos matkaatte Turkin suunnalle :-)

lounaan jälkeen tiedossa oli vähä lisää auringonpalvontaa, mutta omalla altaalla! pitihän sitä viimesestä päivästä ottaa ilo ja aurinko irti ku vielä oli mahollisuus :-D illalla suunnattiin sitte viä hoitaan ne viimeset tuliaisshoppailut ja tarttuhan sitä onneks jotain itellekki mukaan. shoppailusta uupuneena siinä ihan hirvittävässä kuumuudessa käytiin viä syömässä ja sitte aika nopsakasti takas hotellille ja nukkumaan, sillä seuraavana aamuna herätys oli kello 6! (huomasin muuten ettei tää keskiviikonkaa kuvasaldo mikää mahti ollu...)



illan asu oli superkuuma ja tosta kosteudesta kertoo varmaan jotain se, että ku Vilman kanssa ekan kerran yritettiin ottaa näitä asukuvia, niin kameran linssi huurtu niin paljon ettei hommasta tullu yhtään mitään, siks se piti jättää tällee myöhemmäks :-D


day 8 thursday

nonniin, sitte saatte kuulla viä pari sanaa meiän lähtöpäivästä! oltiin sovittu että taxi hakee meiät asunnolta kello 7 ja siitä ajetaan Antalyaan ja ollaan just sopivasti 9 maissa siellä, kun lento lähti 11. herätys kello 6 ja siitä sitte unenpöpperössä kerää viimeset kamat ja kapuaan taxiin nukkumaan :-D lentokentälle päästyämme ja ekasta turvatarkastuksesta selvittyämme suunnattiin tietysti check-in tiskille, missä epäilykset heräs aika nopeesti kun se ei ollu vielä auennu. no pienten puheluiden jälkee käviki aika nopeesti ilmi että lento on myöhässä, mutta Finnair ei vaan ollu vaivautunu asiasta ilmottamaan... saatiin tieto että näillä näkymin lento lähtee Helsingistä Antalyaa kohti 11.25, eli Antalyasta päästäis kotiin päin siinä neljän maissa iltapäivällä, great!

onneks hetken pohdittuamme huomattiin että ei hätä ollu tän näkönen ja soitettiin tuttu taksikuski takasin, mies oli tosi ystävällinen koska oli Annen vanha tuttu, se sitte vei meiät porukalla Antalyan vanhaan kaupunkiin kierteleen ja satamaan syömään ja siinähän se aika kulu mukavasti :-) periaatteessa loppu hyvin kaikki hyvin ja saatiin vielä yks lisä päivä reissuun. väsyneinä mutta onnellisina saavuttiin sitte Helsinkiin siinä kaheksan maissa illalla, mutta ei kai se oo niin justiinsa lomallahan tässä edelleen ollaan! :-)




sellanen reissu tällä kertaa! musta tuntuu jotenki että tää teksti oli kauheen sellasta "no ei tänää ny tapahtunu oikee mitää, eikä tänäänkää sen kummempia" vaikka mulla itellä oli tuolla matkalla koko ajan sellanen fiilis että täähän on oikee toimintaloma :-D no hauskaa meillä ainaki oli, joten ei voi valittaa! kenties eksyn Turkkii vielä joskus uudestaanki ei sitä koskaan tiedä :-) mutta kaikille jotka on Turkkiin matkaamassa suosittelen ehdottomasti Mahmutlaria, tosi ihana paikka!

toivottavasti tää ei nyt ollu ihan yhtä pitkä ku se mun Kypros-postaus, mutta lukekaa vaikka neljä päivää kerralla ja neljä päivää toisella kerralla ni ei tunnu nii romaanilta :-D mulla on teille vielä se ostospostaus tolta reissulta ja julkasen senki tässä lähipäivinä, nyt kuitenki heippis ja palaillaan! 8-)

8 kommenttia:

  1. Ihan vinkkinä, että tota pienempää tekstiä on aika hankala lukea millä aina välillä kirjoitat :) Se alkaa olla niin pientä, että joutuu tihrustaan silmillä ja siksi itse hyppään helposti aina niiden kohtien yli :/ Mutta ihana postaus tämä muuten kaikin puolin :)

    Anniina

    VastaaPoista
  2. aijaa :o se riippuu varmaa vähä koneesta/näytön koosta yms koska mulla se näkyy ihan selkeesti, mutta siis ei sillä, se onki vähä tarkotus just yleensä ku sillä kirjotan et se on vähä sellasta et lukee sit jos jaksaa :D koska noi jutut on usei sellasia ei niin tärkeitä tai siis jos tajuut mitä tarkotan :D mutta yritän vähentää sillä kirjottelua, varsinki jos on jotain tärkeetä asiaa :D kiitti huomautuksesta :)

    ja hyvä että tykkäsit, kiitos :))

    VastaaPoista
  3. ihana matka!! ihan kateellinen ooon....

    VastaaPoista
  4. oli se kyl aika ihana:) mutta eiköhän sunki vuoro vielä tuu, hyvää kannattaa odottaa ;)

    VastaaPoista
  5. pakko kyl sanoo kun välillä katon näitä sun vanhoja postauksia että sulle sopi ihan sairaan hyvin noi ripsienpidennykset, nääki on niin nättejä kuvia:) siis on muutenkin tottakai mut siis u know:D meinaatko ottaa vielä? mää haluisin hirveesti mutta en taas kestä sitä rahanmenoo ja sitä kun ne on ollu monta viikkoo ja näyttää hirveeltä...

    VastaaPoista
  6. kääk soriii olin unohtanu vastata tähän kommenttiin ku tää oli täällä vanhassa postauksessa !! mut siis kiitos :) i know what u meaaaaan, noi ripset vaa kaunistaa niin paljon ja ku vertaa ilman niitä ja niiden kanssa kuvia nii ilman on iha alaston olo :Dd mutta itseasiassa aionpas hyvinki ottaa mahd pian taas ripset:) oon keksiny hyvän kikan, mulla on jo hks citydeal lahjakortti varastossa käyttämättä ja siellä tulee aina tarjouksia eri paikkoihin ripsistä 40-60 euron hintaan ni aattelin hamstrata niitä ja niiden avulla vähän säästää hehe :D eli liity citydealiin äkkiä ja tee sinä samoin !! :)

    VastaaPoista
  7. Mıten oot pıstany noı hıukses tossa 15. kuvassa(Valkoınen paıta ja sınıset shortsıt)? Nııın ıhanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos! :) oon siis ihan vaan tupeerannu hiuksia sillai et oon nostanu tosta edestä niitä ja tupeerannu ns hiusten takaa jos tajuat :D ja sit vaa silottanu ton etuosan tosta! :)

      Poista

kiitti kommenteista, niitä on aina huippua lueskella! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...