perjantai 20. toukokuuta 2011

love to travel

noniin nyt ku oon tälläki hetkellä matkailemassa ja varmaa parhaillaa makaan jossain päin Agia Napaa kärventämässä itteeni auringossa, onki hyvä aika puhua mun elämän tähänastisista ulkomaanmatkoista! ajattelin et laitan jokaiselta etelänmatkalta muutamia kuvia ja kerron vähä matkasta, mutta yritän tiivistää ettei tästä tulis iha mahdottoman pitkä, koska kuten tiedätte ku mä saan sen sanasen arkkuni auki ni usein siitä ei sit tuu loppua :-D tässä on siis tosiaan käsiteltynä vaan etelänmatkat, näiden lisäks oon käyny pikkumatkoilla Ruotsissa ja Virossa! huomia varotus, varautukaa aivan hirvittäviin kuviin nuoresta Vetusta... pahottelen järkytystänne jo valmiiks!


kesä 00
Kreikka: Kreetan Hania





noi letit oli pienenä aina iha must-juttu matkoilla!




mun ensimmäinen ulkomaanmatka ikinä (miinus varmaan joku päivä Tukholmassa-risteily) oli ekan ja tokan luokan välisenä kesänä ku matkattiin koko perheen voimin Kreetalle. muistan viäki kuinka pelkäsin että siellä on taskuvarkaita tai murhaajia, itkin koti-ikävää viikon matkalla ja söin "plain spagetthi" :-D oltiin iha ihmeissämme Vilman kanssa ku kaikki oli niin uutta ja erilaista! muistan ton meiän ihanan hotellin ihan täysin, johon ei valitettavasti Suomen matkatoimistojen kautta enää pääse, mutta jos joskus bongaatte jossain Golden Bay nimisen hotellin, menkää sinne se on niin söpö! koska olin tollon 7 vuotias, en muista kauheesti mitää hienoja nähtävyyksiä tai muuta tollasta tuolta, mutta kaunista siellä oli ja matka oli ihana. nii ja muistan mä sen jonku kreikkalaisen miehen jonka mielestä mun nauru oli ihana :-D ja sen ku uin ekaa kertaa meressä jossa on aaltoja (ootteko joskus nähny aaltoja Yyterissä) ja sain suun täyteen merivettä!


kesä 01
Kreikka: Santorini



valitettavasti luulen että meiän valokuvakotelo tolta matkalta on kadonnu, joten mulla ei oo muuta ku tää yks kuva tuolta :-( kesällä 01 matkustettiin siis meiän perheen ja meiän serkkuperheen kanssa Santorinin saarelle ja voitte vaan arvata kuinka innoissamme me lapset oltii ku päästii yhessä matkalle! toi matka on jääny mun mielee iha hirveen ihanana matkana, ja tosta muistan jopa sen että vaikka olin noin pieni, Santorini oli maailman kaunein paikka jo sillon ja aion ehdottomasti matkustaa sinne joskus uudestaan :-) meiän hotelli oli tosi söpö kreikkalaistyylinen, meillä oli iso parveke ja kiva uima-allas jossa oli ponnahduslauta! :-D kuten aina Kreikassa ja sen saarilla ruoka ja ihmiset oli mitä ihanimpia ja jo tollon opin kreikkalaisten vieraanvarasuuden ja siitä lähtien oonki tykänny koko maasta :-)

kesä 02
Italia: Sardinia





moi oon Veera tulin tuolta Suomen viidakosta...... siis kattokaa tota porukkaa, kunnon turistit :-D




toi oli toinen matka, joka tehtiin meiän serkkuperheen kanssa ja se oli aivan yhtä kiva ku edellinenki! Italiasta en tykänny maana läheskää yhtä paljon ku Kreikasta, mutta hyvä seura teki matkasta siitä huolimatta kivan :-) tuolta muistan sen että meiltä lapsilta huijattiin kaupassa 2 euroo, leikittiin ravintolassa italialaisia yliampuvia lapsia ja yritettiin olla superkohteliaita ja mun kummitäti söi kokonaisen pizzan! :-D mulla ei siis tuoltakaan matkalta oo kerrottavana mistää Sardinian parhaista nähtävyyksistä, mutta tippukiviluolassa vierailtiin ja siä oli ainaki kolmasluokkalaisen Veeran silmii iha hienoo :-)


kesä 03
Bulgaria: Sunny Beach








Bulgarian matkaki oli matka joka tehtiin yhdessä serkkuperheen kanssa. tossa matkassa oli hirvee säätö ku meiän hotellia vaihdettiin kolmesti, mutta lopulta päästiin ihan sairaan hienoon hotelliin nimeltä Oasis, joka oli valmistunu vasta ihan vähä ennen tota meiän matkaa! toi oli eka kahen viikon matka jolla oltiin joten toihan oli yhtä juhlaa, paitsi että yks pikku ongelma oli :-D Bulgariassa on heinäkuussa keskimäärin 10 sateista päivää, ja niistä ainaki 7 osu meiän matkan kohdalle :-) meitä lapsiaha tää nyt ei sinänsä haitannu ku päästii silti polskii altaassa, mutta aikuisten mielestä ei ollu iha nii kiva juttu. mulle on jääny mielee se ku iskä ja mun kummisetä meni yhtenä päivänä kattoo Formuloita yhtee baarii ja ne joutu ottaa kengät pois ja kahlaan pohkeita myöten vedessä noilla kaduilla, ku tuolla ei iha toiminu noi viemärisysteemit samalla tavalla ku meillä! matka oli oikeesti tosi hauska, huolimatta sateesta ja siitä että 8 hengen porukasta 6 sairasti kamalan mahataudin :-D


kesä 05
Portugali: Albufeira







kesällä 04 ei oltu missään etelässä, mutta kesä 05 oliki sitte yhtä juhlaa ku oltiin taas serkkuperheen kanssa Portugalissa, jossa ne oli jo valmiiks ollu viikon ku me mentii sinne, eli ne vähä tiesi paikkoja ni suunnistaminen oli helpompaa :-) toiki hotelli oli tosi uus tai siis toi osa siitä jossa me asuttii oli vasta tona vuonna valmistunu ja se kyllä oli hieno! toi oli meiän makuu aikamoinen toimintamatka, sillä yleensä me lähinnä maataan rannalla ja syödään :-D mutta tuolla käytiin vesipuistossa, kulttuuri-illassa, markkinoilla ja vaikka mitä muuta! parhaiten mulle on jääny tuolta mielee söpöt kissanpennut joita meiän hotellin pihalla asusti ja joita hoidettiin, sekä isot isot aallot ja se että toi meiän hotelli oli kukkulalla ja joka kerta ku tultii rannalta tai syömästä piti kiivetä joku 200 porrasta! ainii ja olin muuten kauheen kaunis ettekö ookki samaa mieltä :-) tyylikäskin olin..


kesä 06
Kreikka: Kreeta, Platanias








tolle Kreetan matkalle lähettii iha vaa oman perheen kesken, mutta silti oli mukavaa! ja hei toi oli seiskan ja kasin välinen kesä, joten please forgive me my bad hair... tuolta mulle on päällimäisenä jääny mielee toi hirvee tuuli Hanian keskustassa, yks hyvännäkönen ja mukava tarjoilija ja sellane hyvä baari jossa oli trampoliini ja minigolfrata :-) tuolla(kaan) matkalla ei käyty missää sen suuremmissa nähtävyyksissä vaan lähinnä keskityttii toho ruskettumisee :-D en jotenki muista tuolta iha kauheesti mitään, paitsi sen että oli kivaa ja ainii tollon oli jalkapallon MM-kisat, jollon olin ihan futishullu ja seurattii jokainen peli ja Hella oli samaan aikaan Kyproksella nii metsästettii molemmat kilpaa toisillemme C.Ronaldo paitoja :-D


kesä 07
Kreikka: Kreeta, Rethymnon




Manoli on edellee ihanin kreikkalainen kenet oon tavannu! mahtava mies :-D


ilosen näköstä sakkia.. :-D oikeesti meillä oli hauskaa!







okei ehkä Alex oli viä ihanempi ku Manoli <3


hui tästä Rethymnonin matkasta mulla riittäis juttua vaikka kokonaisen postauksen verran, toi on nimittäin yks parhaimpia matkoja joillaa oon koskaan ollu! toi oli meiän perheelle tosi ex tempore matka koska yleensä varataan aina matka syksyllä heti ku se on mahollista, mutta tossa oli toinen juttu. oltiin jo viime kesänä tuolla Plataniaksessa sovittu että ens vuonna sama paikka ja 10 päivää, no toisin kävi koska kesällä äiti vaa tuli kotii ja ilmotti että oli varannu meille kahen viikon matkan Rethymnoniin, lähtö kahen viikon kuluttua! oltiin vaa sillai "okke, missä se on?" :-D luojan kiitos että lähettiin, meiän hotelli oli pieni ja kiva Daisy, ihan ihan rannalla ja vieressä maailman ihanin ravintola Manoli's Place! heti ekana päivänä mentiin sinne syömää ja meitä palveli maailman ihanin mies Alex ja hauskuutti itse mr. Manoli, Vilman kanssa oltiin tietty iha myytyjä tollasissa vitsiniekoille ja tosta ravintolasta tuliki meiän kantapaikka. käytiin ton matkan aikana myös jollai laguunilla tai vastaavalla sellasella meriretkellä, siä oli iha sairaa kaunista (noissa parissa kuvassa näkyyki vilaus!) ja oli kiva kerranki käydä jossai :-) muuten aika meni aika paljon rannalla ja shoppaillessa tuolla kauniissa kapungissa. muistan kuinka kamalaa oli lähtee tuolta sen kahen viikon jälkee, voin kertoo etten oo varmaan ikinä itkeny niin paljon (asia taitaa tulla muuttuu tänä kesänä... :-D) ku sillon! mua oikei hävetti ku itkin viä koneessaki ku oisin niin paljo halunnu jäädä sinne!


kesä 08
Kreikka: Kreeta, Rethymnon












..oisin niin halunnu jäädä sinne, no onneks pääsin heti ens kesänä uusiks ja taas kahen viikon verran! toi matka oli lähes yhtä ihana, oli niin kivaa ku tiesi paikat ja pysty käydä niissä omissa lemppareissa ja tiesi kaiken missä mikäki on parasta ja sillai :-) tolla matkalla meillä oli vähä enemmän toimintaa ku edellisellä, vuokrattii nimittäin auto ja käytii kiertelemässä saarta! Elafonissin ranta oli aivan ihana paikka ja siellä vietettiinki kokonainen päivä :-) meiän auto oli sellanen söpö pieni ja punanen, iskä ei ollu iha kauhee innoissaa ku se ei kuulemma kulkenu :-D mitäs muuta, no meiän suosikkitarjoilija Alex oli vaihtanu ravintolaa ja luultii jo ettei ikinä enää nähä sitä, mutta iha sattumalta törmättii siihen vanhassa kaupungissa ja mentii sitte sen ravintolaa syömää ja oli muuten tyyris illallinen, mutta herkullinen! tykkäsin mun hiuksista tolla matkalla tosi paljon ja muutenki mun ulkonäkö oli kiva joten oli ihana aina laittautua ja tollai :-)


kesä 10
Kypros: Protaras



sori mä en löytäny noita kuvia mistää parempana versiona, joten otin tän jo täällä kerran nähdyn kollaasin. mutta siis toi matka oli kyllä jotai nii loistavaa!! eka kerta ku oon ollu Hellan kanssa missään (miinus Tallinna) ja vielä Hellan äidin kanssa joka on maailman paras ja rennoin tyyppi joten meillä oli ihan sairaan hauskat kaks viikkoo :-) aluks en voinu uskoo ku äiti ja isi sano et saan lähtee Hellan ja sen äidin mukaan, olin niiin ilonen ja syystä! koko matka oli oikeesti lähestulkoon yhtä juhlaa ja loppujen lopuks toi meni siihen että biletettiin viikko putkeen ja päivät otettii aurinkoo ja istuttii allasbaarissa :-D tosta on niiin niiin paljon hyviä muistoja, mutta parhaimpina on mieleen jääny ihanat ihmiset joihin tutustuttii! meiän hotellin ravintolassa työskenteli tosi paljon nuoria ympäri Eurooppaa ja tutustuttii ruotsalaisiin, latvialaisii, liettualaisii ja kreikkalaisiin parhaisiin tyyppeihin :-) hassuimpana muistona mieleen on jääny kuvaava juttu siitä kuinka paljon me oikeesti juotiin (iha hävettää..) meiän allasbaarissa oli happy hour jollon kaikki drinkit oli 2,90 ja mun ja Hellan suosikkidrinksuks nousi Blue Lagoon joka oli nimensä mukaan sinistä, niitä ku oltii tarpeeks juotu ja mentii vessaa, huomattii molemmat pissaavamme sinistä :-D (okei miks kerroin ton toi oli maailman tyhmin juttu!) mutta siis toi matka oli jotain niin parasta ja tää viikko menee varmasti iha samaan kastiin!

sellasia on siis ollu mun ulkomaanmatkat ja oon ehdottomasti sitä mieltä että Kreikka on paras maa missä oon ikinä käyny ja tuun käymää, ja ootan niin paljon että pääsen sinne taas kesällä ja toivottavasti viäpä vähä pidemmäks aikaa :-) suosittelen Kreikkaa ja kaikkia sen saaria ihan kaikille! 

oon todella ihmeissäni jos nää kaikki postaukset on tähän asti tullu ihan ajallaan, mutta jos on ja toivottavasti sama tahti jatkuu ja huomenna saatte sit lukee juttua mun hiusten laitosta, ku sitä oli niin kovasti toivottu :-) hyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitti kommenteista, niitä on aina huippua lueskella! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...