tiistai 26. huhtikuuta 2011

toivepostaus: koulu!

ah mikäs muu kun koulu oiskaan sen ihanampi aihe tälläi tiistai-iltaan, ku on vielä kolme päivää töitä edessä ja sit lomaa lomaa lomaa ja matkustelua :-) oon vihdoin ja viimein vähä toipunu tosta kahen ja puolen vuoden lukio-urakasta, joten ajattelin että nyt ku kaikilla lukiolaisillaki taitaa olla jo viimenen jakso käynnissä ja oon kuullu juttua et kesäloman alkuun on sellaset about 40, ni tää toivottu koulunkäynti/koulupanostus vois olla paikallaan!

ei nyt aloteta ihan sieltä alusta, koska ketään tuskin kiinnostaa mun ala-aste ajat, mutta yläasteella olin hyvinki tunnollinen oppilas ja luin aina ahkerasti jokaikiseen kokeesee, jopa kasilla :-D en oo koskaa ollu mikää sellane luonnonlahjakkuus koulussa, vaan oon pärjänny sillä lukemisella ja opiskelulla. en kuitenkaa pidä itteeni minää kauheen lukija-tyyppinä, mutten toisaalta sellasena kauheena opiskelukammosenakaa, kultanen keskitie on ollu aina se mun juttu koulussa, myös arvosanoissa! kympit on siis ollu mulla suht kiven takana, mutta niitäki on tullu iha mukavasti sillon tällön. ylästeen päätin sellasella 8,3 keskiarvolla ja lukioon lähin lähinnä sen takia, että sillon 15-vuotiaana teininä mulla ei todellakaan ollu minkäänlaista hajua siitä mikä musta tosiaan tulis isona! ja nyt oon kyllä tyytyväinen että menin lukioo, sillä oon tajunnu et mikää tollasista ammattikoulun ammateista (kampaajat, lähihoitajat, puusepät yms) ei ois ollu mun juttu vaan haluan sinne ammattikorkeesee, mutta yliopisto on iha poissuljettu :-D





lukion alotin siis sillai "apua koeviikot, mä aion kyllä lukee aina läksyt ja opiskella kunnolla koko jakson, ni ei tarvi sit koeviikolla tehä nii paljon töitä" ....ja pa*kat :-D siihenhä se aikalailla luisu heti toisessa jaksossa, että okei tunneilla kuuntelin ja olin mukana, kielten läksyt ja tollaset tein suhteellisen tunnollisesti koko ekan vuoden, mutta muuten luin lähinnä sillon koeviikolla (lue: edellisenä iltana) mutta sillon luettiinki sitte urakalla! mulle ja Hellalle oli siis iha normipäivä et istuttii meiän keittiön pöydän ääressä viis tuntia ja luettiin jotai bilsa kakkosta, kamalaa enää en vois kuvitellakkaa tollasta! mutta hyvin pärjäsin ja mielestäni jopa opin jotain ton kolmen vuoden aikana! mun lukion päättötodistuksessa ei oo tällä hetkellä yhtäkää 7, (niitä oli vissii kaks mutta neki muutin S) matikka on 6 ja muut on sitte 8 tai 9 ja löytyy sieltä pari yksittäistä 10 :-)

oon siis tosi tyytyväinen mun päättötodistuksee ja varsinki siihe että keskiarvo pysy kepeesti yli kasissa, millä saa siis täydet päättötodistuspisteet noille aloille joihin hain AMK! lukiossa päätin jo heti sillon aluks et koska en aio yliopistoon, ni suoritan tasan sen verran kursseja ku täytyy ja kirjotan tasan ne 4 ainetta joilla pärjään. äikkä ja enkku oli tietysti iha selkeet ja tosiaan koska tota matikkapäätä en oo koskaa omistanu, ni ruotsi oli kans täysin selvä valinta. sillon ykkösen keväällä ainoo pään vaivaa aiheuttanu aine oli siis reaali, en oo koskaa ollu mietnkää erityisen hyvä missään tollasissa aineissa, mutta mietin sitte iha siltä pohjalta mikä menis parhaiten ja mikä kiinnostaa! bilsat, mantsat, kemiat ja fysiikat oli iha poissuljettuja, sillä mulla ne jotenki lukeutuu toho matikkakastiin, eli turha toivo :-D no päädyin sitte lopulta psykaan, koska siitä mulla oli ykköskurssin jälkee 10! se oli tosi nappi valinta ja kursseilta vedinki aina sellasta 9-10, minkä takia olinki hivenen pettyny siihe kirjotusten magna tulokseen, mutta en sitte lähteny uusiin. toinen varma M on ruotsi ja siihen oon kans tosi tyytyväinen vaikka toki mulla ois ainasella 9 kurssinumerolla ollu mahikset E:henki. äikässä oon ollu aina iha hyvä, joten näillä näkymin tuleva M on aikamoinen pettymys, mutta turhaan mä sitäkää uusisin joten whatever :-) enkussa oon kuulemma hyvä ja se on aina ollu tasasta 8 iha sieltä viidenneltä luokalta asti, mutta silti kirjotuksista tavotteena oli C ja se sieltä luultavasti tuleeki, ellei jopa tuurilla M! kirjotuksiin oon siis päällisin puolin suhteellisen tyytyväinen ja oon vaa onnellinen että ne on ohi! :-D





panostuksesta ja tuloksista oonki jo puhunu, mutta voisin viä vähä valottaa niitä mun lemppari ja inhokki-aineita! kuten sanottu matikka, kemia, fysiikka, bilsa ja mantsa on ollu ehkä hirveimpiä aineita mitä oon opiskellu ja bilsa 2 oli ihan tosissaa se lukion hirvittävin kurssi, mutta kyllähä siitäki 7 rapsahti :-D lemppariaineina on ollu tosiaa toi psyka ja varmaan kielet! vaikken oo koskaa ollu mikää super kielipää, ni silti jotenki tykkään niistä. enkku ja ruotsi on ollu mukavia ja onhan sitä pari kurssia tullu luettu italiaa ja espanjaaki. saksan menin idioottina alottaa sillo kolmannella luokalla pitkänä kielenä ja siitä pääsin eroo vasta lukiossa, se on kieli jota vihaan ihan yli kaiken, ja varmaa sen takia oon saanu kammon kaikkeen mikä jollain tapaa liittyy Saksaan :-D osaan siis nykyää sanoo jotai ich liebe dich ja laulaa "ich habe eine banane und die banane ist gelb.." että sen verran jäi käteen tosta 7 vuoden saksan opiskelusta, ei siis mun juttuni...

hui tässä taitaaki olla aika paljon tekstiä, mutta sanottakoon vielä se niille joilla on vielä lukioo jäljella 1, 2 tai 3 vuotta, että panostakaa oikeesti niihin aineisiin mitkä aiotte kirjottaa, älkääkä nii välittäkö niistä kurssiarvosanoista! tottakai se keskiarvo kannattaa pyrkiä pitää siä yli kasissa jos mahdollista, mut ne kirjotukset on kuitenki se juttu, jos ette usko teiän ankeita opettajia ni uskokaa mua :-D myös siinä et ruotsi kannattaa ehdottomasti kirjottaa! tuutte selviää nii paljo helpommalla jatko-opiskeluissa sillä että teillä on papereissa edes se A siitä toisesta kotimaisesta, eikä se oikeesti oo nii hirveetä!





tsemppiä teille joilla tota koulua on vielä muutama viikko edessä tässä keväällä, aika menee nopeesti jos ilmatki on näin ihania ja sit on se piiiitkä ja ihana kesäloma, koittakaa siis kestää! :-)
nii ja toivottavasti tää postaus nyt vastas ees vähä sitä mitä toivoja oli hakenu ehdotuksellaan? :-)

ainii kuvat on we hear it:ista!

ps. käytii tänää vihdoi äitin kaa siellä shampoo-kaupoilla, joten paljon toivottua hiustenhoito-postausta ois luvassa pian! yritän myös parhaani mukaan muistaa kuvailla niitä kampauksia ni saisin teille sen kampauspostauksenki :-) lisäks mulla on muutami kivoja ideoita taskussa, mutta niitä taidan säästää ajastetuiks noiden mun matkojen päälle! tällästä siis luvassa lähiaikoina, toivottavasti tykkäätte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitti kommenteista, niitä on aina huippua lueskella! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...