maanantai 2. huhtikuuta 2012

how to cook to ur family

haha, otsikko kertookin kaiken tästä postauksesta, eli mikäli nää ruokajutskat ei kiinnosta, skipatkaa! päätin kuitenki tehä tälläsen pienen reseptintyylisen pitkästä aikaa ku niistä tunnutaan aina tykkäävän. :-)

tässä siis pienoinen tarina siitä kuinka kokata nakkikeittoa neljälle hengelle! (mielestäni en tällästä ohjetta oo vielä tehny, toivottavasti :-D)

1. päätä vapaapäiväsi kunniaksi olla erittäin ystävällinen ja kokata muulle perheellesi, joka ahertaa töissä ja koulussa koko päivän ja tulee nälkäsenä kotiin!

2. katsahda jääkaappiin ja huomaa että siellä ei oo aineksia oikeestaan mihinkään ruokaan (jota osaisit kokata)

3. päätä uhmata ulkona vallitsevaa takatalvea ja kävellä kohti kauppaa kammottavassa myrskyssä! halutessasi suostuttele myös hivenen vastahakoinen ystäväsi mukaan tarpomaan tätä matkaa.






4. vietä kaupassa vähän liian kauan aikaa ja päädy lopulta kokkaamaan keittoa, koska sitä et voi kokkailla poikaystäväsi kanssa joka ei oikeen lämpee nakkikeitoille sun muille.

5. taaperra takas kotiin ja pääse lopulta oikeesti jopa laittaan sitä ruokaa.

6. käytä näitä aineksia:



  • 1-2 litraa vettä, riippuen siitä kuinka paljon lientä haluat keittoon
  • about 6-8 perunaa
  • paketillinen nakkeja
  • 2 pussillista keittojuureksia (kuinka käteviä ku ite on sen verran laiska ettei jaksa kuoria kaiken maailman vihanneksia mutta haluaa silti maukasta keittoa!)
  • 1-2 lihaliemikuutiota (ite laitoin kaks ja aika maukasta tuli!) 
  • suola, pippuri yms!

7. alota kuorimalla ja pilkkomalla perunat ja heittämällä ne kiehuvaan veteen, lisää kiehuvaan veteen myös lihaliemikuutio antaan makua!







8. lisää jäiset keittojuurekset keittoon ja anna lillua hetken kiehuvassa vedessä.




9. viimesenä muttei vähäisimpänä lisää veteen pilkotut nakit ja anna olla hetken, ei kuitenkaa liikaa jos et halua niistä nakeista nauravia!



10. mausta mieles mukaan ja valmista!



tadaa tässä alkaaki olla nakkikeitto valmiina! mä tykkään kaikista tollasista keitoista koska ne maistuu ihan superhyviltä ja ennen kaikkee ne on ihan älyttömän helppoja valmistaa! ei tarvi ku vähä kuoria ja pilkkoo ja sit heitellä juttuja tonne veteen ja antaa olla. :-) helppoo, hyvää ja halpaa, täähän on tää mun ruoanlaitto filosofian perusta. :-D toivottavasti nälkänen perheeni tykkää myöskin, ite ainaki söin hyvällä ruokahalulla, mutten liikaa jotta jaksan illalla vielä kokkailla Ramin kanssa jotain herkkuja. :-) siitä puheenollen, taidan lähtee nyt valmistautuun iltaan ja palailen heti kun taas ehdin, heippa ihanat ja kivaa viikkoa!

4 kommenttia:

  1. Hyi en tykkäääää! >:(

    Seuraavalla kerralla ku päätät ilahduttaa meitä ruuilla - hae mulle pitsa :D

    VastaaPoista
  2. :D hahaha, en muistanu ettet tykkää nakkikeitosta! sama homma ku Ramilla! mut äippä ja isi ainaski ilahtuu:)

    VastaaPoista
  3. Oi nam, mun alkoi tehdä mieli jotain keittoo! :D Miksköhän keittoja tulee tehtyä niin hirveen harvoin vaikka ne on, kuten sanoit, mielettömän helppoja ja halpoja! :)

    VastaaPoista
  4. mulla käy aina ihan samallla tavalla ku luen jotai ruokapostauksia, alkaa tehä aina mieli sitä ruokaa :D mut keitot on kyllä hyviä ja niitä tosiaan tulee tehtyä aika harvoin siihen nähden kuin helppoja ne on ja kuinka monia hyviä variaatioita niistä saa! :)

    VastaaPoista

kiitti kommenteista, niitä on aina huippua lueskella! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...