perjantai 5. elokuuta 2011

let's Kompa!

moikka moi, kuten eilen mainitsin niin tässä ihan kohta ois lähtö kesän kenties odotetuimpaan viikonloppuun nimittäin meiän perinteiseen Kompaan! veikkaan että ainaki muutamat teistä on välillä miettiny että mikä ihme toi Kompa on, ku oon siitä pariin otteeseen tainnu täällä blogin puolellaki mainita. nyt siis paljastan teille Kompan salaisuuden, joka ei oikeesti todellakaan oo mikään salaisuus, koska tiedän että kaikki jopa meiän porukoiden töissä tietää että jaahas taitaa olla Kompa-viikonloppu edessä.

Kompa on "kesätapahtuma" joka on saanu alkunsa jo ennen mua, nimittäin vuonna 1990. sillon meiän vanhempien kaverit päätti ekaa kertaa kutsua kaveriporukkansa mökkeileen viikonlopuks, no muutaman vuoden sisällä tää mökkiviikonloppu alko muodostuun perinteeks. kuitenkaan kyseessä ei oo ihan mikä tahansa mökkeilyloma, vaan Kompa on myös raakaa kilpailua! nimittäin jo sillon vuonna 1990, vieraiden saadessa kutsu tonne Mäntsälän mökille, oli ehtona jonkunlaisen "olympialajin" kehittäminen ja muiden osallistuminen siihen. kaikki pariskunnat siis kehitti jonkunnäkösen kilpailun (jotka ei koskaan todellakaan oo ollu mistään fiksuimmasta päästä, niistä lisää alempana) ja sitte kilpailtiin toisia vastaan. nimensä tää legendaarinen tapahtuma sai eräästä näistä kisoista joihin yks pariskunta oli keksiny "kompan" (tiette varmaan sanan kompakysymys tää tulee siitä) eli koko juttu kääntyki päälaelleen kisan loputtua. siitä tuli nimi Kompa ja näitä kisoja ollaan jatkettu ihan tähänki päivään saakka, juuri viime kesänä vietettiin Kompan kakskymppisiä!

Kompa alko siis vuonna -90 neljän pariskunnan viikonlopun viettona kisoineen kaikkineen, tähän päivään mennessä jäseniä on menetetty erojen myötä mutta monia uusia on tullu myös lisää lasten syntymien ja pariutumisten myötä! Kompassa on siis nuorisosukupolvi ja vanhussukupolvi, nuorisukupolven nuoret on kaikki toisilleen niinku siskoja ja veljiä, koska ollaan tunnettu toisemme ihan vauvoista saakka. vanhussukupolvi on ihan yhtälailla ku perhettä sekä toisilleen että meille nuorisolle, toi viikonloppu vuodesta ollaan siis kaikki vähä niinku yhtä ja isoo perhettä ja meillä on niin niin hauskaa aina! nykyään onneks nähään kompalaisia muutenki ku vaan kerran vuodessa :-) nyt voisin vähä yleisesti kertoo mitä muuta tohon viikonloppuun kuuluu, näin kuvien muodossa!

eli siis Kompa alkaa perjantaina jollon ihan vaa syödään, juodaan ja vaihdetaan kuulumisia. lauantaina alkaaki sitte tositoimet, kun vuorossa on itse kisat!


kuten sanoin, nää kisat ei todellakaan useimmiten oo mistään fiksuimmasta päästä... muistaakseni tässä oli tarkotuksena ottaa palloja kiinni tohon päässä olevaan kuppiin..


tässä taas kaadettiin kaljatölkkejä pingismailalla..


tässä tiputeltiin kolikoita tonne "tikkatauluun" ämpärinpohjalle



tässä kisassa me vissii ongittiin kaljapulloja kaljakorista ongella.. :-D legendoja on ollu myös mm. raakojen kananmunien heitteleminen parin kanssa, vesiämpärin kuljettaminen kottikärryissä alamäkeen sekä ketjun valmistaminen klemmareista, mutta hauskaa on ollu joka kerta, mitä tyhmempi kisa sitä hauskempaa sitä on kisata! :-D


kun kyse kerran on "kesäolympialaisista" täytyyhän meillä kunnon pokaalitki olla. miesten ja naisten sarjat on siis erikseen eli voittaja on aina sekä mies että nainen! noita laattoja ja jalustoja lisätään aina sitä mukaan ku vanhat loppuu, itseasiassa jos en väärin muista niin tänä vuonna on jalustan osto edessä, ei siis pidä voittaa ettei tuu kalliiks! :-D


kisojen jälkeen ja isäntäparin ahkeran ja usein pitkällisen (joskus myös erehtyväisen..) pistelaskun jälkeen julistetaan voittajat, jotka perinteisesti juo voittajaskumppansa omista pokaaleistaan, naisille hivenen vaikeempaa koska meiän pokaali jostain syystä vuotaa, täytyy siis juoda nopeesti!



meiän isi on voittanu aika monta kertaa..


osasyynä saattaa olla myös se että se on ainoo mies joka on kisannu ihan sieltä ekasta Kompasta tähän päivään saakka :-D ei vaa meiän iskä on vaan paras siks se voittaa aina!


mäki oon voittanu kerran !!!!! se on ihan hyvin koska oon itseasiassa ollu aikuisten sarjassa vasta 3 tai 4 vuotta, sillon siis ku me nuoret oltii viä lapsia oli lasten kisat ja lastensarja erikseen ja me saatiin tietysti kaikki aina palkinnot omassa sarjassamme :-) johtuen siitä että sarjat oli esim "vuonna 92 syntyneiden tyttöjen sarja" ja jokainen oli aina omassa sarjassaan ainoo edustaja koska samanvuotisia tyttöjä ei oo eikä samanvuotisia poikia :-D kuitenki aina kun toinen "parista" eli siis samanvuotisista pääsi ripille, vaihto sekä tyttö että poika aikuistensarjaan ja kisaamaan pokaalista!


viime kesänä voiton vei äiti ja poika!


voiton julistamisen ja maljojen noston jälkeen meillä on ollu perinteenä voittajien hyppääminen järveen käsi kädessä ja vaatteet päällä! (kyllä, myös sinä vuonna kun Kompa oli erittäin suurena poikkeuksena vasta syyskuun alussa ja järvivesi lähes pakkasen puolella...)



hyppyjen ja kisojen jälkeen päästään sitte yhteen superkivaan osuuteen eli herkutteluun! :-D meillä on aina ihan järkyttävät määrät lihaa Kompassa ja joskus puhuttiinki että jos ja kun meihin joskus alkaa meiän nuorien pariutumisen myötä liittyä uusia jäseniä, niin kasvissyöjiä ei kelpuuteta, tänä päivänä meistä ihan alkuperäsistä jäsenistä jo kolme on kääntyny kasvissyöjiks joten toi juttu sitte vähän jäi :-D



lauantai-ilta kuluuki sitte perinteikkäästi saunoen, kuunnellen musiikkia, laulaen ja tanssien (ei aina niin kaunista katsottavaa! kaikki aina ihmettelee että miks ihmeessä tunnen kaikki kunnon suomipoppi biisit Paula Koivuniemestä Ultra Brahan, ja vastaus on Kompa :-D mua on niin kasvatettu noihin biiseihin että aina ku kuulen esimerkiks Paulan Aikuinen Nainen niin tulee mieleen kompalaiset!) juoden, juoruillen, heittäen läppää ja nykyään myös taiteesta ja musiikkiesityksista nauttien ;) Kompa on meillä vähän sellanen tapahtuma että kaikki tekee siellä ihan mitä lystää ja kaikilla on aina hauskaa eikä kukaan mieti että "miks toi tekee noin" :-D tunnetaan toisemme niin hyvin ettei mikään hävetä ja vaikka meiän läpät on usein tosi tyhmiä niin on ne vaan hauskoja, eikös se niin oo että mitä paremmat ystävät sitä tyhmemmät vitsit? no tässä muutamia esimerkkejä kuvien muodossa:


nää on just näitä yläasteikästen tai sitte kompalaisten vitsejä :-D on hauskaa juoda pullollinen "kossua" ykkösellä.. toi on siis oikeesti vettä, kuten varmaan ymmärsitte :-D


hauskaa on myös tatuoida otsaan perhoset :-D hauskaa ei oo enää siinä vaiheessa ku maanantaina alkaa koulu ja perhonen ei meinaa lähtee pesemällä...


kaunista :-)


jotkut hyvät kisapaidat pitää tietysti aina olla! vuonna 06 Saksan MM-kisojen aikaan me valittiin tälläset futispaidat ja oltiin isin kaa tosi samiksia ja mä olin ihan superkaunis :-)


tälläsissä merkeissä siis kuluu Kompa, ja seuraavana päivänä otetaan tietysti yhteiskuva, joka onnistuu aina ihan hurjan hyvin kuten näistäkin esimerkeistä käy ilmi:


-06, vitsi oon ollu nätti ja vaatteet on etenki iha sairaan hienot!


sama homma vuonna -07, onneks toi lippis ei sentää oo mun oma etten iha noin hoppari oo ollu!


-08 mentiinki sitte jo parempaan suuntaan, vaikkaki tässä tietysti mökkityylillä :-D


-09 vuoden kuvassa näytän lähinnä idioottimaisen tyytyväiseltä tohon pokaaliini


viime vuonna olinki sitte muuten vaan ruma :-D hieno saalis näistä kuvista Vetu!


yhteenvetona voisin siis sanoo että Kompa on monen rakkaan ystäväperheen yhteinen viikonloppu ns. kesäolympialaisten merkeissä! kisat on nykyään lähinnä muodollisuus ja todellinen syy tavata on vaan se halu tavata. musta on ihan jotenki iha hirveen hienoo että kaikki noi aikuiset on saanu joka vuosi 20 vuoden ajan järkättyä ainaki ton yhen viikonlopun jollon ihan kaikki on paikalla ja ollaan vaan yhessä. toivon että tää perinne jatkuu meiän nuorten mukana niin kauan ku mahollista, ja ite en ainakaa aio jäädä koskaan vapaaehtosesti pois Kompasta! tälläki hetkellä oisin jo Korfulla jos ei Kompaa olis, mutta onneks on koska juurikin nytkin lähen sinne niin innoissani ja odottavaisin fiiliksin että! :-) noi ihmiset vaan on niin rakkaita!

nyt mä siis lähen sinne pitään hauskaa, toivottavasti joku jakso lukee tän hehtopostauksen ja ehkä edes muutamaa kiinnosti! huomenna teille on luvassa yks aika kuuma ajastus tänne ja sunnuntaina palaan sitte tän vuoden Kompa kuvien ja tunnelmien kera, see you then lovers ja pitäkää yhtä mahti viikonloppu ku mä aion pitää! :-)

2 kommenttia:

  1. mulle on vähän tullu mieleen kun oon lukenu että ootko varma että noille sun aikuisille tutuille on ok että julkaset niiden kuvia sun blogissa?:D tai ootko kyselly niiltä? kun nuoret yleensä suhtautuu vähän rennommin tollasiin mut aikuiset saattaa vähä paheksua jos niiden kuvia julkastaan ilman lupaa tälleen että kuka vaan voi nähä..

    VastaaPoista
  2. joo mä pohdiskelinki tota asiaa tätä postausta tehdessäni, ja koska mulla ei ollu mahiksii kysyy kaikkien mieipiteitä noihin kuviin, en julkassu kestään paitsi isistä mitään tyhmiä kuvia/kuvia joissa näkyis kauheesti naama. noi yhteiskuvat on sellasia et tiedän iha et ne saa julkasta:) eli älä huoli ei kompalaiset tätä paheksu emmä muuten tätä ois tehny :D ja just ton takia sunnuntain kompapostaus saattaa olla vähä ykstoikkonen kuvien suhteen ku siellä on lähinnä musta kuvia mutta koittakaa kestää :D

    ps. mä en pysty jostain syystä vastaa teiän kommentteihin mun omalla puhelimella, pystyn vaa hyväksyyn ne joten älkää ihmetelkö jos vastauksilla vähän kestää ku joudun aina työtään vilman iPhonen tähän tarkotuksee enkä osaa kunnolla kirjottaa tällä kolmosella :D

    VastaaPoista

kiitti kommenteista, niitä on aina huippua lueskella! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...