sunnuntai 13. marraskuuta 2011

we watched Disney films, not Disney Channel!

sanoinki jo eilen, että krapulapäivään kuulu Leijonakuninkaan katteleminen. isi osti meille tai no, itelleen isänpäivä lahjaks tällä viikolla uuden DVD ja Blu-Ray soittimen, ja pitihän siihen tietysti pari Blu-Rayta ostaa testiks. iskä oli ollu ihan paras ja ostanu siis ihka alkuperäsen Disneyn Leijonakuninkaan! katteltiin se sitte eilen, ja aaaah! ♥ olin kattonu kyseisen leffan viimeks melkein kolme vuotta sitte ku me Ramin kanssa tutustuttiin ja mulle kävi ilmi ettei herra oo ikinä nähny Leijonakuningasta?! tää oli musta ihan käsittämätöntä ja päätin pelastaa Ramin lapsuuden ja pakottaa sen kattoon ton leffan. :-D katottiin sillon muutama muukin Disney-leffa ja nyt katoin taas tosi pitkästä aikaa mitään vanhaa Disneytä ja pakko sanoo että oon taas aivan myyty!



mä oon rakastanu Disneyn klassikoita ihan pienestä saakka ja meillä on aina ollu niitä aika kasa. (jos jollain on vielä vanha kunnon VHS soitin niin ilmottautuu kiitos, tuun samantien teille mukanani 20 Disney videoo :-D) oon edelleen katkera siitä, että me ei koskaan olla omistettu Pientä Merenneitoo, Herculesta eikä Kaunotarta ja Kulkuria, mutta muuten meiän Disney-kokoelma on ollu mun silmään täydellinen.

rakastin Disney leffoja siis jo lapsena, kuten varmaan niin moni muukin, mutta ainakaa multa tää rakkaus ei iän myötä oo hiipunu mihinkään! toki en nykyään kato leffaa per päivä, mutta aina ku vaan mahollista ni tykkään kyllä kattoo näitä. ja heti ku katon yhen leffan, mun alkaa tehä mieli kattoo ne kaikki! :-D tälläki hetkellä harkitsen reissua Makuuniin vuokraan ainaki viis Disneytä, ja mitä luultavimmin tän idean toteutanki ellen hengaile tänää Ramin kanssa. Rami ku ei oo ihan niin ylin ystävä Disneyn kanssa, mitä en voi käsittää, mutta yritän parhaani hyväksyä asian....




kuvat: We Heart It

vaikka noi leffat on alunperin suunniteltu ja suunnattu lapsille, mun mielestä niistä löytää paljon näin vanhemmallaki iällä! monet on jopa tunteita herättävämpiä nyt, kun sillon pienenä ku niistä ei ihan kaikkee ymmärtäny. (tai sit mä olin vaan tyhmä lapsi...) rakastan sitä Disney-leffojen tunnelmaa ja fiilistä, sitä ilosuutta ja hyväntuulisuutta, vaikka välillä ne surukohtaukset saa mut melkein itkun partaalle. :-D oon edelleen vakuuttunu, että elokuvahistorian itkettävin hetki - ohi kaikkien Titanicien sun muiden - on Leijonakuninkaassa Mufasan kuolema! :-( monissa Disney leffoissa on oikeesti hyvät juonenkäänteet ja ihan mahtavat ääninäyttelijät, niistä piirroksista ja animaatioista puhumattakaan! noi on leffoja joita ei vaan voi olla rakastamatta, ja tietenkään noita ihania ihania musiikkeja unohtamatta. voisinki samantien ladata muutaman parhaan Disney biisin mun kännykkään!

eilen ku katoin ton Leijonakuninkaan aloin heti haluta kattoo lisää Disneytä, mutta en vaan osaa valita minkä haluisin kattoo seuraavaks! tykkään niiiin monista noista, mutta tässä tulis biisien muodossa mun neljä suosikkia, Leijonakuninkaan lisäks! (okei en tiedä onks noi just ne ykköslempparit, koska nää valinnat oli niin niiin mahdottomia, koko ajan tuli vaan mieleen uusia parhauksia :-D)

Aladdin.



101 Dalmatialaista.




Tarzan.





Pocahontas.





noiden lisäks ihan älyttömän ihania leffoja on mm. Mulan, Tuhkimo, Lumikki (!!) Prinsessa Ruusunen ja Bambi (jota en koskaan pienenä voinu kattoo ku se oli niin surullinen, sama homma Topin ja Tessun kanssa) mulle tuli noite videoita haeskellessa ihan kauhee into kattoo noita leffoja ää en kestä! :-D

mitäs löytyykö lukijoiden joukosta ketään samanlaista Disney-fania? vai oonko ainoo lapsenmielinen?

3 kommenttia:

  1. oooooh miten paljon disney videoita! :D oon aina haaveilla tollasesta kokoelmasta. multa löytyy harvoja mut kaunotar ja kulkuri löytys ;D et täältä ilmottus yks joka vois kattoo noi kaikki putkee :D Disney <3

    -Elina

    VastaaPoista
  2. Pakko viel lisää et se on kyl totta et noi herättää nykyää enemmän tunteita ku muksuna. Leijonakuningas itkettää nykyää aina... Ja hakunamatata on sellanen rallatus, joka soi päässä aina :D Sit se on kans kumma et nykyää ku tulee disney leffoja ni haluun nähä ne enkuks mut lapsena nähdyt ei vedä mitää vertoja enkun kielisille :) Mut ehkä aiemmin oli paremmat dubbaukset. Suomen kielinen Aladdinki oli valittu jonnekki maailman parhaimpii dubbauksesssa? Enkä ihmettele, en vois kattoo sitä ilman Loirin ääntä :D Nonnii ehkä nyt rauhotun, pikkasen itekki innostuin tästä aiheesta hahaa.

    VastaaPoista
  3. Elina: no niinpä, oispa mulla noin paljon ja mieluiten dvdeitä ni ois mahis kattookki ne!

    joo mullaki soi tyylii vieläki Hakuna Matata päässä ton lauantain jälkeen. :-D ja joo toi on totta! nykyään haluun aina nähä kaikki uudet Disney-leffat (jotka on muuten tosi paljon huonompia ku noi vanhat !) alkuperäskielellä, mut noi vanhat on paljon parempia suomeks! :) haha tää on kyllä aihe josta innostuu helposti ku alkaa hehkuttaan!

    VastaaPoista

kiitti kommenteista, niitä on aina huippua lueskella! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...