sunnuntai 4. syyskuuta 2011

this is Africa

moi! tai siis ezaiokom kaikki ihanat! ihan ekana haluun (taas) pahotella tätä pitkää postaustaukoo vaikkaki tiän et se on aika turhaa, mutta uskokaa ku sanon että oon ajatellu teitä ja blogia paaaaljon ja mietiskelly vähä koko ajan että mitäs teille kertoilisin ja mistä ottaisin kuvia, mutta siitä huolimatta nää ekat päivät oman kullan kanssa ihan rauhassa ilman kiirettä ja pakkoo tehä mitään on vaan vieny voiton enkä oo saanu aikaseks postailla :-( tää postaus ois kyllä tullu ulos jo tossa joskus kello 20, mutta tää netti ei toiminu, joten toivotaav että nyt ois parempi onni! valitettavasti tää tauko toistuu jo ihan pian ku suunnataan Ramin kanssa meiän honeymoonille, ihan vaan vuosipäivälomalle oikeesti mutta anyway ne viis päivää aion pyhittää täysin vaan meille ja postailen teille sitte siitä reissun jälkee oikeen kunnolla!


mutta sitte voisin mennä vaikka ihan asiaan, jota muuten riittää taas vaikka muille jakaa, enkä ymmärrä miten saan kaiken tähän yhteen postaukseen ja edes jotenki jäsennellysti... se kun ei tunnetusti oo mun vahvin alueeni :-D niin paljon on ollu uutta ja ihmeellistä nähtävää, mutta kuvia en oo saanu teille otettua iha niin paljon ku oisin halunnu, mutta asia korjaantuu pian!

mä siis saavuin Kairon kentälle torstaina siinä kahen maissa enkä iha vähän väsyneenä, ryytyneenä ja nälkäsenä... olin tosiaan valvonu keskiviikko-torstai yön kokonaan sillä verukkeella että nukun sitte lennoilla, no eihän siitä sitte mitään tullu ja Kairoon päästyäni en ees malttanu enää nukkua ku oli niin paljon kerrottavaa Ramille ja niin paljon nähtävää matkalla Sueziin! (Ramin mielestä aavikko ei oo nähtävyys, mutta on se mulle, kuten kaikki muuki täällä :-D) matka Kairosta Sueziin meni siis nopeesti ja suunnattiinki sitte suoraa Ramin asunnolle ja siinäpä se torstaipäivä sitte kuluki ikävää lievittäessä :-D lisäks mä joka oon koko kesän menny nukkuun siinä kello 4 yöllä, sammuin ku saunalyhty yheksän maissa illalla ja oli täys työ ja tuska päästä enää sinä iltana ylös sängystä. jotenki seki sitte onnistu ja sain unirytmin tähän Egyptiaikaan, mikä on tähän mennessä mun ja Ramin kohalla tarkottanu että nukkuun 3-5 maissa ja ylös sängystä 13-15 maissa :-D

kuitenki perjantaina päästiin jo ihan ihmisten ilmoille ja suunnattin kohti Suezin keskustaa ja Ramin isän läppäri-yms-kauppa/korjaamoo :-D Rami tuli siis vähä tekeen töitä ja me syötiin mun uutta lemppariruokaa joka sisältää mm. kikherneitä, linssejä, riisiä ja pastaa namnamnam! lisäks ihmettelin ja kauhistelin Egyptin liikennettä, joka on oikeesti ihan hullua! suojateitä ei oo joten oon ottanu taktikaaks vaa pitää Ramia kädestä ja kävellä sillon ku seki kävelee, toivotaan että tällä selvitää hengissä nää kolme viikkoo :-D tähä välii voisin heittää pari niistä mun liian vähäisistä kuvista!



mulla on täällä kaupassa pari ikiomaa hovikuvaajaa, mutta valitettavasti niiden iät on 3 ja 6 joten kuvatki on sen laatusia kuten tästä huomaa :-D


tässä siis toinen näistä mun ihanista uusista ystävistä, jotka jutskailee mulle sujuvasti arabiaa vaikken ymmärrä edes 1/8 osaa, ja häiritsee tälläki hetkellä iha kiitettävästi tän postauksen tekoo temppusillaan, mutta on ne nii sööttejä! :-D

perjantain päätteeks yks Ramin mukava kamu otti meiät kyytiinsä ja nää lähti esittelee mulle kaupunkia, aikamoista haipakkaa totta vie, etenki perjantaina koska se on vapaapäivä! paaljon ihmisiä ja paljon nähtävää, vaikka välillä musta kyllä tuntu että paikallisten mielestä mä oon se nähtävyys täällä eikä tää kaupunki tai esim. Suezin kanava :-D saan siis totutella siihen että jokainen vastaantulija kyylää mua ku eläimiä Korkeasaaressa, mutta ei se nyt mua itseasiassa sillai häiritse, koska kyllä mä itekki kyylään täällä joka paikkaa sillai :-D mulle täällä kaikki on uutta ja eksottista, niille taas mä oon eksoottinen :-D

mutta kuten sanottu riitti niitä nähtävyyksiä mullekki, tsekattiin mm. Punainen meri, Suezin kanava, Port Tawfik sekä Korneish, mulla ei oikein riitä sanat kuvailee kaikkee täällä mutta lupaan vielä ottaa kuvia niin näätte ihan omin silmin! tässä on kuitenki pari kuvaa tolta päivältä ja täytyy sanoo että oli kuka muu sitte mitä mieltä tahansa niin musta täällä on hienoo ja kaunista!


Suez


Punainen meri!


lauantai alko niin ikään pitkään nukkumisella välittämättä muutamasta rukouskutusta ja kaasupulloja hakkaavasta kaasupullomyyjästä :-D kun sängystä ylös päästiin suunnattiin taas kohti keskustaa, tällä kertaa ensin syömään erään hammaslääkärin luokse ja sitte hetkeks tänne töihin. tän jälkee Ramin kamut lähti taas ajeluttaa meitä ja tällä kertaa suuntana oli sellanen tie jonka varressa on Suezin tehtaat ja toisella puolella paljon kalliita hotelleja ja kahviloita! mentiin kahvitteleen yhteen näistä ja sain huomata että pojat on poikia ihan maasta ja uskonnosta riippumatta, kun Ramin kaverit kaivo esille koneen ja pisti päälle PES:n, siitä lähti sitte futispelien pelaaminen :-D hauska ilta oli joka tapauksessa enkä vaan pääse yli siitä miten erilaista täällä on! oon koko ajan suu pyöreenä ja silmät lautasen kokosina ja kyselen tyhmiä kysymyksiä muille ihan tavallisimmistaki asioista :-D mutta kuinka usein Suomessa esimerkiks näkee tälläsiä kaduilla:




tää päivä on sitte myöskin kulunu mitä rauhallisimmin, mutta toivottavasti pian lähettäis vähän shoppaileen, antakaa ku sanon pari sanaa näistä KENGISTÄ! ihan täydellisiä ihania kauniita hienoja parhaita ja ennen kaikkee halpoja! oon kattellu muutaman kaupan näyteikkunoita ja nähny tähän mennessä ainaki 6 täydelliset ballerinat jotka mun on ehkä pakko saada, korkokenkiä en oo uskaltanu vielä edes vilkasta koska tiedän että mun matkalaukku painaa muutenki jo 5 kiloo liikaa joten........ muutenki voisin sanoo pari sanaa näistä hinnoista täällä, eilen käytiin syömässä sellasessa vähä Subwayn tyylisessä paikassa jossa siis oli sellasia samanlaisia leipiä, ja ne oli kuulemma kalliita koska ne makso kaks euroo! yks tietokoneen hiiri jonka haluun täältä kaupasta maksaa 4 euroo ja cocistölkki kaupassa on 20 senttiä, ei mulla muuta :-)

yhteenvetona voisin sanoo että tähän asti mun reissu on ollu täydellinen ja veikkaan että parempaa on tulossa! täällä on niin hienoo enkä voi lakata ihastelemasta kaikkee, vaikka muiden mielestä asia on jotenki ihan toisin :-D Ramin isä oli hämmästyny ku kaupunkikierroksen jälkeen se kysy mun mielipidettä Suezista ja kerroin että mun mielestä täällä on hienoo ja kaunista :-D mutta kun on! ei tää ehkä mikään Singapore oo siisteytensä yms kanssa, mutta täällä on vaa nii erilaista etten voi olla tykkäämättä! mä toivon taas että ees joku jakso lukee tän hehtaaripostauksen ja kenties joku jopa ymmärsi mun supersekavista selityksistä jotain! ja nyt mä vannon kautta kiven ja kannon että ku tullaan takas sieltä Sharmista tai Hurghadasta tai mihin nyt honeymoonille päädytäänki, ni postaan teille vähintäänki joka toinen päivä ja otan ainaki 10 kuvaa jokaiseen postaukseen! toivottavasti ette oo kaikki ihan menettäny hermojanne muhun vaan lukijoita löytyy edelleen, sillä kirjotusintoo totta vie löytyy, ainoastaan ajasta on puutetta, mutta koittakaa ymmärtää, kiiiiiiiitos :-)

4 kommenttia:

  1. Oo vähänkö siellä on halpaa:OO

    sitten paljon asukuvia:) haluun nähdä miten yhdistelet niitä kirjavia housuja:))

    -Anna

    VastaaPoista
  2. olet ihana! haluan kuulla kaiken sun matkasta! ja just ihanaa kuulla niitten erilaisesta kulttuurista! :) pidä kivaa!!! ootte söpö pari!

    VastaaPoista
  3. näyttääpä kivalta, pidä kiva reissu:-)! mitä kieltä rami puhuu kavereilleen siellä:)?

    VastaaPoista
  4. Anna: no niinpa! lahenki tasta nyt ostaan kenkia vaikkei mulla oo egyptin puntia ku 10 euron verran :D ja haha, katotaa ny viela niita asukuvia koska mun asut on ollu aika kamalia taalla tahan mennessa! huomenna lahtevalta Hurghadan reissulta saatte varmaa muutamia asuja :))

    Anonyymi: kiitosssssss<3 ja kylla kerron parhaani mukaan kaiken kerrottavan taalta! ja totta vie pidan hauskaa, ja kiitos :)

    Anonyymi2: kivaa taalla onki ! ja kylla kylla pidan ihan super kivaa :)) ja Rami puhuu luonnollisesti arabiaa kaikille taalla koska naa ei kaikki puhu mitenkaa huippuhyvin englantia ja muuteski se on sen toinen aidinkieli ni tietty se puhelee sita mieluimmin :)

    VastaaPoista

kiitti kommenteista, niitä on aina huippua lueskella! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...