keskiviikko 21. syyskuuta 2011

love is like a pyramid

moikka moi kaikki ihanaiset! tiedän tiedän, lupasin lauantaina että postaan huomenna tai ylihuomenna, eikä näkyny. mutta wallah tällä kertaa ihan musta riippumattomista syistä, olisin nimittäin enemmän ku mielelläni kertonu teille meiän eilisestä ihan huipusta päivästä jo eilen illalla, mutta en päässy netin äärelle joten puhutaanpas eilisestä sitten nyt ! (JOS tää blogger vaikka suostuis sen aikaa toimii täälläki puolen maailmaa, tässä on ny muutamaan otteeseen menny hermo tähän ja pari kertaa kussu koko homma joten josko NYT, saatte siis syyttää joko Bloggeria tai Egyptiä tai niiden yhteistyötä jos tää postaus ei ehikkää ulos tiistain aikana...)

kuten moni ehkä osas fiksuna päätellä tosta otsikosta, tapahtu eilen sitte vihdoin se monien Egyptissä eniten himoitsema juttu, eli vierailu Gizan pyramideille! me päästiin pyrtseille järkyttävien ruuhkien ja yli-innokkaiden hevoskärrykuskien jälkeen ehkä siinä neljän aikoihin, ja halvalla muuten päästiinki :-D ei toi Suomen mittakaavassa kallista oo muutenkaa, mutta ku me vähä veijotettiin että ollaan molemmat egyptiläisiä ni päästiin kattelee noita historiallisiä nähtävyyksiä 20 sentin maksulla :-D tuolla oli siis systeemi että egyptiläisille toi setti maksaa 2 puntaa (n.25 senttiä) ja ulkomaalaisille 60 puntaa (n. 7 euroo), kuten sanottu ei toi 7 eurookaa suomalaisten mittakaavassa oo mitään siitä että sä oikeesti näät pyramidit, mutta onhan toi ero nyt ihan järkyttävä ja ku kerran halvemmalla selvittiin niin mikäs siinä!

mutta sitte itse pyrtseihin, en oikein tiä mitä muuta niistä sanoisin ku että a) jättimäisiä b) vaikuttavia c) ihan mielettömiä! ja nyt muaki (niiden tuhansien satojen miljoonien muiden joukossa) alko kiinnostaa että millä helvetillä ne on ne väsänny :-D


siinä se Kheops nyt ois! kuvissa näyttää tietysti noin 134 kertaa pienemmältä mutta uskokaa ku sanon että se oli iso! :-D

heti ekana ku päästiin tonne ylös ni meiän kimppuu hyökkäs joku miekkonen joka halus laittaa meiät ratsastaa kamelilla ja ottaa meistä kuvia, no jotenki me site ajauduttii sen kamelin selkään heiluttelee sille äijälle :-D mä sain vielä lisäks tollasen hienon huivin päähäni että näyttäisin varmasti idiootilta, tässä pari todistetta:


aviopari ja Michael Jackson :-D


toi huivi on siis uus muotivillitys, tässä näitä asukuvia :-)

kameleista päästyämme suunnattiinki sitte hevosten selkään! kyllä, kuulitte oikein, minä + hevonen :-D arvatenkin ei ehkä mikään paras yhdistelmä, mutta siitäki selvittiin, hädin tuskin. sellanen mukava heppu lähti siis ratsastaa meiän kanssa sellaselle panorama-paikalle mistä näki noi kaikki kolme pyramidia tosi hienosti. selvisin siitäki kierroksesta, vaikkaki sillä sekunnilla ku se heppa lähti juoksee (laukkaan? ravaan?) meinas meikä tyty tippua selästä, mutta onneks se mies sai mut kiinni ja hengissä selvittiin! meillä oli muuten sellanen hieno ongelma, että mun kamerasta oli akku lopussa...... fiksua Vetu, kameraahan ei kannata ladata ennen ku lähtee tollaselle once in a lifetime (no way) reissulle :-) luojan kiitos se miekkonen oli rukoillu Allahia tarpeeks ja meille suotiin iha tarpeeks kuvia ennen ku akku loppu!


tää oli siis se feikki (en oikeesti ymmärrä miten oon onnistunu näyttää noin rennolta ees yhen kuvan ajan :-D)


ja tää ois sitte se todellisuus :-D oikeesti olin koko ajan ihan paniikissa......


mut toi mun heppa oli söpö! ja älkää kysykö miks Rami oli joku ammattilaisratsastaja, varmaa joku Egypti-geeni :-D



arvakkaa onks tää sarkasmia vai ei: ei ollu yhtään kuuma!

tuolla panorama-paikalla hetken tsekkailtuamme ja kuvailtuamme, matka jatku edelleen hevosen selässä tällä kertaa suuntana Sfinksi! en ollu koskaa tajunnu että se kivi on _oikeesti_ sellanen ihan ihmisen näkönen, paitsi että Napoleon on ampunu sen nenän irti jossain sodassa :-D mut hieno oli seki ei voi muuta sanoo, on ne egyptiläiset vaan ollu (ja on edellee) ahkeria ja taitavia ku on saanu aikaseks tollasta settiä!


vaikka näytänki vähintäänki ruumiilta, on tää muuten nii hieno kuva että päätyy mun seinälle heti ku saan aikaseks tulostaa kuvia Suomessa!



sellanen reissu pyramideilla! muistoks jäi kuvien ja iha vaa muistojen lisäks vähä kotiinviemisiä, nimittäin pikkuset pyramidit :-) ne on hyvä lisä meiän eri maista ostettujen talojen kokoelmaan kirjahyllyn reunalle. loppupäivä eilen kuluki sitte erinäisillä asioilla Cairossa, aikamoisissa ruuhkissa! illalla kotiin huippuväsynä mutta onnellisena :-)

tähän välii voisin viä sanoo pari sanaa siitä kuinka mua harmittaa ja itkettää että lähen ylihuomenna (oikeestaan jo huomenna) kotiin! en tahdo en halua en mene! ei ei ei. mä en suostu. tuntuu varmaa kivalta laittaa teille ne Hurghada-postaukset vasta Suomen räntäsateista, mutta niin tässä nyt taitaa käydä.... katotaan ehdinkö enää postata mitään tältä puolelta maailmaa vai jääkö seuraava postaus tosiaan haluun pois Suomesta vol. 1 - postaukseks loppuviikosta.. nyt me lähetään syömään ja sitte toivottavasti Ramille kattelee Harry Potter, huomenna otetaan vielä ilo irti viimesestä päivästä ja itketää silmät päästä. että sellasta tänne, palataan ihanat, heippa hei ja tesbah ala kheer

2 kommenttia:

  1. Tosi ihania kuvia:) Mun lemppari on toi missä kosketatte pyramidin huippua :D ♥

    -Anna

    VastaaPoista
  2. kiitos:) tai no ehkä pitäs ennemminki kiittää niitä haggeja siellä jotka noita otti, mut mäki tykkään kyllä tosi paljon:))

    VastaaPoista

kiitti kommenteista, niitä on aina huippua lueskella! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...